Hoe het begon?

Iets meer dan 27 jaar geleden begeleidde ik mijn 1ste sport- en speelweek. Begin `96 zaten we met enkele enthousiaste en jonge regenten lichamelijke opvoeding bij elkaar, we wilden iets doen met onze leerlingen en kinderen in een schoolvakantie.

Ouders zochten immers sportieve opvang, bovendien wilden we de deelnemers leuke en sportieve activiteiten aanbieden in elke schoolvakantie. We zorgden voor de nodige statuten, voor de meest uitgebreide sportverzekering, een Algemene Vergadering, een Raad van Bestuur en Magic vzw was een feit…

In de krokusvakantie van 1996 organiseerden we onze 1ste sport- en speelweek.

Onze voornaamste doelstelling : een leuke, aangename en sportieve opvang in elke schoolvakantie.

Deze sport- en speelweek moest toegankelijk zijn voor alle leerlingen van de kleuterschool en van de lagere school. We wilden elke dag een uitstap organiseren, dit alles aangevuld met een uitgebreid gamma aan “sport en spel” op de school of in de sporthal.

Bovendien wilden we alleen maar werken met monitoren met een pedagogisch diploma, mensen met ervaring, met voldoende uitstraling en verantwoordelijkheid !

Het moest bovendien betaalbaar zijn zodat iedereen kon deelnemen aan onze activiteiten !

In de krokusvakantie 2006 organiseerde Magic haar laatste sport- en speelweken. Het concept werd vanaf april 2006 overgenomen door Fun voor Kids vzw.

In de zomer van 1996 organiseerden we onze 1ste interne sportkampen, paardrijden, survival- en avonturenmix.

Hier wilden we een kwaliteitsproduct, geen massa jongeren, liever een kleine groep waar je iedereen kent. Ook hier moesten de uitstappen de stevige basis van een onvergetelijke vakantie vormen. We kozen onze verblijfplaatsen ook zeer nauwkeurig uit, de lat lag steeds zeer hoog, we wilden immers enkel het beste…

Net zoals bij de sport- en speelweken werken we hier enkel met gediplomeerde en ervaren monitoren. Magic stopte z’n interne kampen na de zomer van 2005. Het zijn 10 fantastische jaren geweest…

Vanaf september 1996 startten we ook met zwemlessen.

Watergewenning met onze dikkopjes en kwakjes, kleuterzwemmen met de zeepaardjes en piranha’s en zweminitiatie met dolfijntjes en orka’s.
Later kwamen hier ook de super-orka’s en zeeduivels bij…

In september 2005 wijzigden we de zwemniveaus, een betere verdeling was hier het doel.

Er zijn nu 10 verschillende zwemniveaus :

  • watergewenning met inktvisjes en kwakjes
  • zweminitiatie met zeepaardjes, visjes en zeehondjes
  • zwemvervolmaking met dolfijntjes, walvissen, orka’s, haaien en zeeduivels.

Nog steeds richten we 3 lessenreeksen in per schooljaar. Vandaag zijn de zwemlessen de enige activiteit van Magic !

Koen Martinet
voorzitter Magic vzw

Scroll naar boven