Watergewenning
Zweminitiatie
Zwemvervolmaking
Bij de dolfijntjes zitten kinderen die een brevet van 25 of 50 meter hebben, we verbeteren vooral onze schoolslagbeweging, we werken aan de ademhaling en leren hoe we moeten duiken. dolfijntjes
dolfijn3 dolfijn2 dolfijn1

Een groepje hoger vinden we de walvissen (kinderen met brevet 100, 200 of 400 meter), hier
wordt ook nog aan schoolslag gewerkt, maar maken we ook al kennis met een nieuwe
zwemstijl : crawl. (duur afhankelijk van het groepsniveau)

walvis1 walvissen
Wanneer je een orka wil zijn, moet je minstens 800 meter kunnen zwemmen.
Hier trachten we onze schoolslagbeweging en ademhaling nog te verbeteren, maar we werken vooral aan onze crawlbeweging: armen, benen, ademhaling en coördinatie met als doel: 25 meter crawl zwemmen !
De laatste 2 lessen zijn net als bij de dolfijnen: brevetten en survivalzwemmen !
orkas
orka1 orka2 orka3
Om een haai te kunnen zijn, moet je 1500 meter kunnen zwemmen. Dit is een groepje waar we 1 uur zwemles of zwemtraining hebben, hier zijn ook 7 tot 9 kinderen in een groepje. We werken hier aan een perfecte schoolslag, maar vooral aan borst- en rugcrawl.
Wat komt nog aan bod ? De verschillende keerpunten, startduiken, reddingstechnieken, vervoersgrepen en duiken ! (laatste 2 lessen : zie dolfijntjes, walvissen en orkas)
Als je een haai wil zijn, gelieve dit duidelijk op uw inschrijving te vermelden, je kan immers nog steeds een gewone orka blijven. (1/2 uur zwemmen).
haaien
haai1 haai2 haai3

De sterkste deelnemers zitten bij de zeeduivels, om een zeeduivel te kunnen zijn, moet je je survival-2 of B-brevet hebben. De werkwijze is dezelfde als bij de haaien. De snelheid van uitvoering, het aanleren, inoefenen en trainen van onze zwemtechnieken gebeurt bij de zeeduivels gewoon sneller en op een hoger niveau, de zeeduivels zijn the place to be voor onze betere haaien. Als je durft tenminste....

zeeduivel1 zeeduivel2 zeeduivel